Anna’s oorlog
Anna woont met haar ouders op een woonboot, recht tegenover het huis van haar grootmoeder en haar over-grootmoeder. Ze wordt behandeld als een klein kind, ook al is ze net elf geworden. Alles wat maar een beetje akelig is, wordt bij haar weggehouden. Op een dag krijgt Anna een nieuwe buurjongen, Borre. Maar als Anna’s moeder hoort wat zijn achternaam is, wil zij niet dat hij bij hen over de vloer komt. Anna heeft er genoeg van. Ze gaat op onderzoek uit.
Wat is het geheim van Borres familie? Wat staat er in de brieven die Anna’s oma verstopt in de linnenkast? En waarom mag Anna niet naar foto’s uit de Tweede Wereldoorlog kijken?
Carlijn van Ravenstein schrijft in leesfeest over Anna’s oorlog:
Beatrijs Nolet laat in ‘Anna’s oorlog’ op een heel slimme manier zien dat gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog ook nu nog grote betekenis kunnen hebben in het dagelijks leven. Maar dit boek is veel meer dan een verhaal over de Tweede Wereldoorlog. Aan het einde van het boek ben je met Anna een jaar ouder geworden, en heb je net als zij de wereld wat beter leren begrijpen.
Anna’s oorlog is in 2015 door Marjo Dames bewerkt tot een succesvol theaterstuk.
Op het ogenblik is ‘Anna’s oorlog’ niet meer leverbaar. Mogelijk kunt u nog een 2e hands exemplaar bestellen op bol.com.